ممکن است شما بخواهید پرستاشاپ را روی کامپیوتر خود و به صورت محلی نصب کنید تا قبل از سرمایه گذاری برای خرید دامنه و هاست، و یا حتی به منظور شخصی سازی فروشگاه به صورت آفلاین و قبل از اعمال تغییرات به پرستاشاپ آنلاین خود، آن را تست کنید.

نصب هر برنامه ی تحت وبی به صورت محلی (لوکال) ابتدا نیازمند نصب آن در محیطی مناسب می باشد. وب سرور آپاچی، زبان PHP، سرور پایگاه داده MySQL و ابزار phpMyAdmin.  مجموعه این ها به عنوان AMP شناخته می شود: Apache+MySQL+PHP. که برای بسیاری از سیستم عامل ها وجود دارند و با نام های مخفف دیگری شناخته می شوند، نظیر:

(...WAMP (Windows+Apache+MySQL+PHP), MAMP (Mac OS X+...) and LAMP (Linux

انتخاب پکیج AMP

بی شک انتخاب پکیج یکی از نیازهای شما خواهد بود، خوشبختانه پکیج های پیش ساخته زیادی وجود دارد که به راحتی می توانید آن ها را نصب کنید. گرچه آن ها مانع از نیاز شما به دریافت های فنی نمی شوند اما در این زمینه کمک شایانی به شما می کنند. از آن جایی که این پکیج ها به صورت متن باز می باشند اغلب به صورت رایگان ارائه می شوند. در این جا تعدادی از نصب کننده های AMP  رایگان، وجود دارد:

EasyPHP یک پک ویژه برای شما فراهم کرده است که شامل پرستاشاپ 1.6 آماده به نصب می باشد. EasyPHP راهی آسان برای اطلاع از جدیدترین نسخه منتشر شده پرستاشاپ و برای توسعه دهنده گان به منظور توسعه قالب ها و ماژول ها می باشد.

از اینجا دانلود کنید.

پکیجی را انتخاب کنید که با کار و نصب و راه اندازی آن احساس راحتی بیشتری می کنید.

چک کردن صحت اجزا

قبل از رفتن به آموزش نصب پرستاشاپ، از این که تمام کامپوننت های پکیج AMP به درستی کار می کنند اطمینان حاصل کنید.

  • وب سرور باید فعال (be up) و در حال اجرا باشد. شما باید از طریق وارد کردن "127.0.0.1" در نوار آدرس به وب سرور دسترسی داشته باشید.

http://127.0.0.1   هاست محلی (لوکال هاست) به معنی "رایانه شما" می باشد: این آدرسی است که شما را مستقیما به وب سرور محلی هدایت می کند.

در واقع http://127.0.0.1  و  http://localhostدارای یک معنی هستند. شما از هردوی این ها می توانید استفاده کنید، آن ها شما را به پوشه روت وب سرور محلی تان هدایت می کنند.

برخی از وب سرورها به دلیل استفاده سایر برنامه ها از پورت اتصال (عموما پورت 80) قادر به برقراری این ارتباط نیستند. این اتفاق عموما زمانی می افتد که Skype استفاده می شود. برای توقف Skype که مانع اجرای وب سرور محلی شده است به تنظیمات پیشرفته اسکایپ رفته (Tools > Options > Advanced > Connections) و تیک استفاده از پورت  80 ("Use port 80 and 443 as alternatives") را بردارید.

سرور پایگاه داده باید فعال (be up) و در حال اجرا باشد. MySQL جاییست که اطلاعات پرستاشاپ شما در آن ذخیره شده است. بسته AMP باید علامتی برای نمایش اینکه MySQL در حال اجرا است یا خیر را داشته باشد.

 

پیدا کردن پوشه روت وب سرور محلی

هنگامی که صحت نصب پکیج را چک کردید و تمام بخش های آن در حال اجرا بودند، حالا نیاز به پیدا کردن پوشه روت وب سرور محلی دارید ( local web server). پوشه محلی جاییست که فایل های برنامه تان را در آن جا قرار داده اید و می تواند با پوشه روت از سرور آنلاین شما مقایسه شود و تنها راه دستیابی به آن از طریق: http://127.0.0.1 می باشد.

محل پوشه تا حد زیادی وابسته به پکیج AMP می باشد و می تواند شخصی سازی شود:

  • EasyPHP: C:easyphpwww
  • MAMP: /Applications/MAMP/htdocs
  • WampServer: C:wampwww
  • XAMPP: C:xampphtdocs or /Applications/xampp/htdocs

پیدا کردن اطلاعات کاربر MySQL

در نهایت برای نصب پرستاشاپ شما نیاز به دانستن نام کاربری و پسورد اصلی برای  MySQL دارید.

بسیاری از پکیج ها از نام کاربری"root"  و بدون رمز عبور (پسورد)  استفاده می کنند، مانند EasyPHP، MAMP، WampServer، و XAMPP.

مستندات پکیج ها را مطالعه کنید.

نکته آخر قبل از آموزش نصب و راه اندازی

شما می توانید بقیه آموزش را از طریق شروع کار با پرستاشاپ و  نصب پرستاشاپ دنبال کنید.

زمانی که پرستاشاپ را به صورت محلی نصب می کنید این ها را به خاطر داشته باشید:

  • برای آپلود فایل ها روی وب سرور نیازی به استفاده از نرم افزار FTP کلاینت (نظیر Filezilla) ندارید بلکه کافی است آن ها در محل مناسبی که در بالا اشاره شد کپی کنید.

 

شما نیازی به ایجاد نام دامنه ندارید: پرستاشاپ از طریق خط آدرسی (loopback) که در بالا اشاره شد قابل دسترس می باشد که http://localhost یا http://127.0.0.1 است و سایت شما از طریق افزودن نام پوشه به آن قابل دسترس خواهد بود. برای مثال: اگر پرستاشاپ شما در زیر پوشه /prestashop/  از پوشه اصلی لوکال قرار دارد از طریق  http://localhost/prestashop یا http://127.0.0.1/prestashop  قابل دسترسی خواهد بود. زمانی که برای اولین بار با این آدرس وارد می شوید به طور خودکار به صفحه نصب پرستاشاپ هدایت می شوید: http://localhost/prestashop/installیا http://127.0.0.1/prestashop/install.

تمامی موارد را مطالعه کردید؟ بخش " ایجاد پایگاه داده برای فروشگاه" از " نصب پرستاشاپ" را بخوانید.