لیست محتوا

  • کاتالوگ ماژول ها و قالب ها
    •  نصب یک ماژول
      • نصب با استفاده از فرم اختصاصی
      • نصب با استفاده از FTP کلاینت
    • به روز رسانی یک ماژول
    • حذف نصب یک ماژول
    • نصب قالب
      • نصب با استفاده از نصب کننده قالب پرستاشاپ
      • نصب با استفاده از FTP کلاینت
    • استخراج قالب
    • قالب موبایل پرستاشاپ
      • نصب قالب موبایل برای فروشگاه شما
      • شخصی سازی قالب موبایل
      • استفاده از قالب موبایل با سایر قالب ها

کاتالوگ ماژول ها و قالب ها

پرستاشاپ با بیش از صد ماژول عرضه شده است اما ممکن است این تعداد از نظر شما کم باشد و بخواهید بیش از این فروشگاه پرستاشاپی خود را گسترش دهید.

ماژول های زیادی برای پرستاشاپ وجود دارد که برخی رایگان و برخی فروشی هستند (که می توانید از بازارچه و یا سایت اصلی پرستاشاپ آن ها را تهیه کنید) . شما باید به دنبال چیزی بگردید که مطابق با نیازهای شماست. 

نصب یک ماژول

زمانی که یک ماژول را دانلود می کنید، ماژول برای نصب روی سایت پرستاشاپی شما فعال می باشد.

دو راه برای نصب ماژول وجود دارد:  با استفاده از فرم اختصاصی یا استفاده از FTP کلاینت.     

نصب با استفاده از فرم اختصاصی

برای نصب یک ماژول جدید به صورت خودکار، روی لینک " افزودن یک ماژول جدید" در صفحه "ماژول ها " کلیک کنید. بخش جدیدی برای شما باز خواهد شد.

با استفاده از این فرم امکان آپلود فایل ماژولی را که دانلود کرده اید، دارید. تنها می توانید فایل های zip یا tar.gz آپلود کنید. فایلی را که دانلود کرده اید انتخاب و سپس روی دکمه "بارگذاری این ماژول" کلیک کنید. هیچ گاه از فایل غیر فشرده و یا هر نوع فایل دیگری استفاده نکنید: فقط و فقط فایل های فشرده.

پرستاشاپ ماژول را از روی کامپیوتر شما روی سرور آپلود کرده و آن را از حالت فشرده خارج می کند، و آن را در مکان مناسب قرار می دهد و صفحه را به روزرسانی می کند. پس از آن پرستاشاپ پیغام "ماژول با موفقیت نصب شد" را نمایش می دهد.

ماژول ها به صورت پیش فرض نصب نیستند: روی دکمه " نصب " کلیک کنید، سپس آن ها را پیکربندی کنید.

پس از پایان پیکربندی ماژول، برای اطمینان از این که ماژول به درستی کار می کند آن را تست کنید.

نصب با استفاده از FTP کلاینت

برای نصب یک ماژول جدید به صورت دستی:

  1. فایل ماژول (.zip  یا tar.gz ) را از حالت فشرده خارج کنید. این کار باید در یک پوشه جدید انجام شود.
  2. استفاده از یک FTP کلاینت برای اتصال به وب سرور پرستاشاپ و قراردادن پوشه غیرفشرده ماژول در پوشه /modules .

توجه کنید که این ماژول را در پوشه ماژول های دیگر آپلود نکنید (این اتفاق ممکن است هنگام جا به جا کردن پوشه ها رخ دهد). فایل ها را همراه با پوشه آن کپی کنید.

  1. به منوی " ماژول ها " در پنل مدیریت بروید.
  2. پیدا کردن ماژول موردنظر. می توانید با استفاده کادر جستجوی موجود ماژول مورد نظر خود را پیدا کنید.
  3. روی دکمه " نصب" ماژول کلیک کنید.
  4. هم اکنون ماژول شما نصب و فعال شده است. در صورت لزوم روی لینک "پیکربندی" ماژول کلیک کنید. به پیام اخطاری که ممکن است به شما داده شود توجه کنید. 

پس از این که نصب کامل شد برای اطمینان از صحت عملکرد ماژول آن را تست کنید.

ماژول ها می توانند دارای منابع مختلفی باشند که ممکن است همه آن ها قابل اعتماد نباشند. از پرستاشاپ 1.6.0.7 به بعد پنچره اخطاری نمایش داده می شود که به شما می گوید این ماژول مورد تأیید پرستاشاپ نمی باشد. این پنجره امکان انتخاب ادامه نصب و یا توقف آن را برای شما فراهم می کند.

 

در صورت استفاده از ماژول های بومی و یا ماژول های Addons این پنجره نمایش داده نخواهد شد.

به روز رسانی یک ماژول

پرستاشاپ به طور منظم سرور Addons را چک می کند تا در صورت وجود به روز رسانی برای هر ماژول، آن را با لینک " نیازمند به روز رسانی" به شما اعلام کند. با کلیک روی این لینک، ماژول را دانلود و آن را به روز رسانی می کنید.

حذف نصب یک ماژول

هیچ گاه یک ماژول را به صورت مستقیم از طریق FTP کلاینت حذف نکنید. این کار را از طریق خود پرستاشاپ انجام دهید.

زمانی که نیاز به توقف یک ماژول دارید، اما تمایل دارید که تنظیمات آن حفظ شود، به راحتی می توانید آن را غیرفعال کنید: روی لینک "غیرفعال" کلیک کنید. پس از آن این لینک تبدیل به " فعال " و " حذف " می شود، البته دکمه " حذف نصب " نیز وجود دارد.

با کلیک روی دکمه "حذف نصب" فایل ها و پوشه های مربوط به ماژول روی سرور باقی می ماند اما دیگر هیچ تأثیری روی فروشگاه شما نخواهد داشت.

اگر تمایل به حذف ماژول به طور کامل دارید، با کلیک روی لینک "حذف" پرستاشاپ تمام فایل ها و پوشه های مربوط به ماژول را از روی سرور حذف می شود.

از این که حذف و یا غیرفعال کردن ماژول موجب ایجاد اشکال در قالب نشده است، حاصل کنید.

نصب یک قالب

پس از دانلود، قالب برای نصب روی سایت پرستاشاپی شما فعال است.

نصب با استفاده از نصب کننده قالب پرستاشاپ

این روش برای زمانی توصیه می شود که تمامی موقعیت های بلوک ها در هوک های مربوط به خود قرار دارند.

شما می توانید قالب جدید خود را از طریق صفحه " تنظیمات >>  قالب ها " آپلود کنید. روی دکمه " افزودن قالب" بالای صفحه کلیک کنید (روی دکمه " افزودن جدید" بالای لیست قالب ها کلیک نکنید، زیرا این دکمه برای ساخت قالب جدید به کار می رود). این صفحه سه روش برای نصب قالب جدید (یا واردسازی) به شما ارائه می کند: واردسازی از کامپیوترتان، واردسازی از اینترنت، واردسازی از طریق FTP. البته روشی برای ساخت یک قالب جدید نیز ارائه می دهد.

وارد سازی یک قالب

از هر روشی که استفاده کنید، روال کار مشابه است: تعیین محل فایل فشرده قالب و کلیک روی " ذخیره ".

واردسازی از طریق کامپیوتر: استفاده از مرورگر فایل برای پیدا کردن فایل قالب.

واردسازی از طریق اینترنت: واردکردنURL آنلاین فایل فشرده.

واردسازی از طریق FTP: با استفاده از FTP کلاینت، فایل ها را در پوشه /themes آپلود کنید.

روی " ذخیره " کلیک کنید تا وضعیت صحت قالب شما چک شود. اکنون قالب نصب شده است و پرستاشاپ برای نصب ماژول های همراه با قالب و پیکربندی تصاویر از شما سوال می پرسد.

برای دفعه آخر روی "ذخیره" کلیک و برای اتمام این فرایند روی "پایان " کلیک کنید.

نصب از طریق FTP (روش دستی)

 نصب قالب از طریق FTP توصیه نمی شود. با احتیاط از این روش استفاده کنید:

برای نصب یک قالب جدید از طریق FTP :

  1. فایل قالب را ازحالت فشرده خارج کنید و دریک پوشه جدید قرار دهید.
  2. با استفاده از FTP کلاینت، پوشه قالب را در پوشه /themes پرستاشاپ خود قرار دهید. توجه کنید که پوشه را در دیگر پوشه های قالب آپلود نکنید (که می تواند در حین کشیدن و رها کردن (drag-and-dropping) اتفاق بیفتد). توجه داشته باشید که باید فایل ها را همراه با پوشه آپلود کنید.
  3. ( اختیاری ) اگر قالب شما دارای پوشه /modules بود، به این معنی است که قالب شما دارای ماژول های خاص خود می باشد و یا برای اجرای صحیح آن لازم است با استفاده از FTP کلاینت، پوشه (ها) را در پوشه /modules از پرستاشاپ نصب کنید. اگر پرستاشاپ شما دارای پوشه ای با نام مشابه می باشد، جدیدترین نسخه ماژول را نگه دارید. در صورتی که نسبت به این قضیه مطمئن نیستید، نسخه همراه با قالب را نگه دارید که با قالب سازگار می باشد.
  4. در پنل مدیریت، به صفحه " قالب ها " از منوی " تظیمات " بروید.
  5. قالب جدید را با کلیک روی آن انتخاب کنید.
  6. اکنون قالب جدید جایگذاری شد.
  7. ( اختیاری ) اگر قالب شما با ماژول هایی همراه بود، آن ها را از صفحه "ماژول ها " از پنل کاربری فعال و در صورت نیاز آن ها را پیکربندی کنید.

بسیاری از فایل ها همراه خود یک فایل Install.txt نیز دارند، که دستورالعمل نصب قالب را در اختیار شما قرار می دهد. از این که چیزی را فراموش نکرده اید اطمینان حاصل کنید.

زمانی که پیکربندی کامل شد، فورا قالب را تست کنید تا از این که صفحات آن به درستی کار می کند مطمئن شوید. بدون شک شما نمی خواهید سفارشی را بخاطر عدم توجه به نقص قالب از دست بدهید.

استخراج قالب

استخراج قالب برای زمانی بسیار مفید خواهد بود که شما بخواهید به حالت قبل برگردید، یا آرشیوی از قالب های خود را برای یک دوست ایجاد کنید و یا این که آن را برای فروش قرار دهید. این گزینه نه تنها یک فایل فشرده از قالب تولید می کند، علاوه بر آن اطلاعات زیادی را نیز در یک فایل XML ذخیره می کند که هنگام واردسازی برای دیگر سایت های پرستاشاپی مفید واقع خواهد شد.

برای استخراج قالب می توانید از روش زیر استفاده کنید:

  • استخراج قالب توسط پرستاشاپ: روی دکمه " استخراج قالب " بالای صفحه " قالب ها " از منوی " تنظیمات " کلیک کنید.قالب را انتخاب و روی " استخراج این قالب " کلیک کنید. یک فرم پیکربندی برای شما نمایش داده می شود که شما در آن می توانید پارامترهای مربوط به قالب را تنظیم کنید: نویسنده، نام قالب، نسخه های سازگار، ماژول های پیوست شده (در صورت وجود) و ...

زمانی که همه پارامترها به درستی تنظیم شدند، روی " استخراج قالب " کلیک کنید. بعد از زدن این دکمه فایلی را برای دانلود از طریق مرورگر خود دریافت می کنید. آن را روی هارد دیسک خود ذخیره کرده و سپس نام فایل را به یک نام مناسب تغییر دهید. پس از این به راحتی می توانید این قالب را با دیگران به اشتراک بگذارید و اگر خودتان قالب را ساخته اید می توانید برای فروش آن در وب سایت Addons پرستاشاپ اقدام کنید.

قالب موبایل پرستاشاپ

قالب موبایل پرستاشاپ این امکان را برای هر فرد دارای سایت پرستاشاپی فراهم می کند تا فروشگاهش در دستگاه های موبایل نیز قابل دسترس باشد.

نصب قالب موبایل برای فروشگاه شما

نصب قالب موبایل به راحتی انجام می شود:

  1. اتصال به مدیریت پرستاشاپ.
  2. رفتن به صفحه " تنظیمات  >>  قالب ها ".
  3. در بخش " قالب فعلی شما " به تب "موبایل" ، قسمت " فعال کردن قالب موبایل " بروید و یکی از گزینه های موجود را انتخاب کنید.

به صورت پیش فرض، قالب موبایل تنها برای گوشی های هوشمند استفاده می شود. با این گزینه میتوانید انتخاب کنید که قالب شما برای تبلت ها و گوشی های هوشمند استفاده شود (هر دو مورد) و یا این که تنها برای تبلت ها استفاده شود.

شخصی سازی قالب موبایل

فایل های قالب موبایل در زیر پوشه /mobile  از قالب فعلی شما قرار دارد. به این ترتیب، اگر قالب شما، قالب پیش فرض پرستاشاپ می باشد، فایل های قالب موبایل در /themes/default/mobile از نصب پرستاشاپ قرار دارد.

قالب متشکل از فایل های  HTML ،  CSS و JavaScript  می باشد: نحوه کار مشابه قالب پیش فرض می باشد، با این تفاوت که این قالب برای دستگاه های کوچکتر ایجاد شده است.

بنابراین اگر مایل به تغییر رنگ و یا طرح صفحات قالب موبایل بودید، باید فایل های CSS و یا HTML را به منظور مطابقت آن ها با چیزی که مد نظر شماست، ویرایش کنید. برای این کار باید اطلاعات کافی در مورد زبان های برنامه نویسی وب داشته باشید و یا از یک توسعه دهنده وب کمک بگیرید.

استفاده از قالب موبایل با سایر قالب ها

قالب موبایل تنها زمانی در دسترس است که قالب شما دارای زیر پوشه /mobile در پوشه خود باشد. بسیاری از قالب های پرستاشاپ دارای قالب موبایل نیستند به همین دلیل شما به صورت خودکار قادر به ارائه نسخه موبایل برای بازدیدکنندگان از فروشگاه تان نمی باشید.

در این حالت می توانید زیرپوشه /mobile (و تمام فایل های آن را ) از پوشه /themes/default کپی کرده و آن را در پوشه قالب جاری خود قرار دهید.

با این کار شما می توانید از قالب پیش فرض موبایل استفاده کنید. اما هیچ چیز مانع از این نمی شود که شما فایل های HTML ، CSS  یا JavaScript را ویرایش کنید تا قالب موبایل را به قالب اصلی سایت خود نزدیک کنید.